Gästblogginlägg av Mikael – Min väg mot Social Frihet

Tanken bakom Social Frihet har ju aldrig varit att det bara är för oss. Därför öppnar vi nu även upp bloggen för andra som vill ta sin utveckling till en ny nivå. Här har vi en kille som genom att dela med sig av sin utveckling här på socialfrihet.se hoppas kunna pusha sig extra och inspirera andra!

/ Nils

Låt mig introducera Mikael 🙂

Tjena!

Jag heter Mikael och är en 24-årig kille från Växjö som under en tid fram över kommer att ägna min fritid åt att träna social frihet, och gästblogga om min utveckling här på Socialfrihet.se.

 

Meditation_galleria

 

(more…)

Continue ReadingGästblogginlägg av Mikael – Min väg mot Social Frihet

Operation Frihet – Förste svensk i rullstol som bestiger Kilimanjaro!

Alla som börjar sin personliga utveckling har olika mål men vi har alla också olika förutsättningar. Vi kanske tittar oss i spegeln inför något vi vill göra och känner att vi inte är smarta nog, snygga nog, har nog med pengar eller vad det nu än kan vara. Här har vi en grym kille som får oss alla att tänka till och sätta våra egna “begränsningar” i perspektiv! 

Han bevisar verkligen att de enda hinder man har är de man själv sätter upp!

Låt mig presentera Jonas:

Jag har övervunnit min rädsla att våga vara annorlunda. I tonåren vill vi alla, ja många av oss iallafall, vara precis som alla andra. Jag hade fått en diagnos och en tuff dom att aldrig kunna bli bättre. 

(more…)

Continue ReadingOperation Frihet – Förste svensk i rullstol som bestiger Kilimanjaro!

Boktips 1 inom personlig utveckling

 

När vi började vår utveckling läste vi alldeles för mycket och istället för att applicera det vi läste så läste vi lite till. Om det är något vi har lärt oss så är det att personlig utveckling inte sker när man läser något utan först när man använder det man läst för att ändra sitt beteende eller sina tankar. Man har inte lärt sig något förrän man använder det regelbundet.

De två böckerna vi rekommenderar i detta inlägg är böcker som verkligen fick oss att förstå att man väljer själv hur man vill vara som person och vilken livsstil man vill leva. Allt ligger i ens egna händer!

 

Bok 1: The Game (Spelet på Svenska) av Neil Strauss (självbiografi)

 

 

Handling i korthet: Boken följer författaren Neil Strauss när han under smeknamnet Style går från att inte våga prata med främmande tjejer till att två år senare bli utsedd till världens bästa pick-up artist.*

*Pick-up artist – Man som är duktig på att träffa, attrahera och förföra kvinnor.

En mycket missförstådd bok. Därför är det viktigt att man läser den här boken med lite distans och utan förutfattade meningar. De flesta som diskuterar denna bok fokuserar på de manipulativa teknikerna som används i boken. De glömmer helt den otroliga resa huvudpersonen Neil Strauss gör.

(more…)

Continue ReadingBoktips 1 inom personlig utveckling