You are currently viewing Boktips 1 inom personlig utveckling

Boktips 1 inom personlig utveckling

 

När vi började vår utveckling läste vi alldeles för mycket och istället för att applicera det vi läste så läste vi lite till. Om det är något vi har lärt oss så är det att personlig utveckling inte sker när man läser något utan först när man använder det man läst för att ändra sitt beteende eller sina tankar. Man har inte lärt sig något förrän man använder det regelbundet.

De två böckerna vi rekommenderar i detta inlägg är böcker som verkligen fick oss att förstå att man väljer själv hur man vill vara som person och vilken livsstil man vill leva. Allt ligger i ens egna händer!

 

Bok 1: The Game (Spelet på Svenska) av Neil Strauss (självbiografi)

 

 

Handling i korthet: Boken följer författaren Neil Strauss när han under smeknamnet Style går från att inte våga prata med främmande tjejer till att två år senare bli utsedd till världens bästa pick-up artist.*

*Pick-up artist – Man som är duktig på att träffa, attrahera och förföra kvinnor.

En mycket missförstådd bok. Därför är det viktigt att man läser den här boken med lite distans och utan förutfattade meningar. De flesta som diskuterar denna bok fokuserar på de manipulativa teknikerna som används i boken. De glömmer helt den otroliga resa huvudpersonen Neil Strauss gör.

Här har vi en kille som vid 32 års ålder bestämmer sig att han har fått nog av att känna sig oattraktiv, osäker, rädd, obekväm och dålig med tjejer.

Han tar sin utveckling till en nivå som väldigt få människor har gjort. Han går i röstträning, dans, kampsport, tränar sitt kroppsspråk, sin hållning, börjar med stand-up, listan är oändlig.

Han ändrar sin personlighet till personen han vill bli.

Han visar att för dem som har osäkerheter när det gäller vårt genetiska utseendet och, let’s face it, det har vi alla, att man kan kompensera det med att utveckla sin personlighet. Alla kan bli attraktiva människor, hur man än ser ut!

The Game är i våra ögon ingen datingguide utan en bok för underhållning och inspiration.

Men för alla som undrar, visst fungerar teknikerna i boken. Vi har testat dem men kommit fram till att vi vill inte bli omtyckta för vad vi säger, utan för vilka vi är.

Det sköna är ju att även Neil Strauss insåg detta och skriver det i slutet av boken. Vi är övertygade om att han idag inte är beroende av några tekniker längre. Han har utvecklat sin personlighet till att bli naturligt mer attraktiv. Han vågar nu gå fram till tjejer, har utvecklat sin humor, lärt sig dansa, pratar tydligare och med mer självförtroende, går med bättre hållning och han har flera års erfarenhet av att prata, lära känna och skapa en känslosam relation med främmande människor. Listan är lång!

Neil Strauss är en av få personer som tagit personlig utveckling bort från böcker, seminarier och klassrum till att faktiskt träna i verkliga livet. Det kan du också göra!

Vill du lära dig spanska?

Vill du bli attraktivare?

Vill du bli roligare?

Vill du bli bättre på att berätta historier?

Gå ut i verkligheten och låt inget stoppa dig från att bli personen du vill vara. Allt man tränar på blir man bättre på. Till och med prata med tjejer/killar. Vad vill du bli bättre på?

 

Här kan du köpa boken!

 

Bok 2: 4-Hour Workweek av Timothy Ferriss (självhjälpsbok)

 

 

Handling i korthet: Författaren Tim Ferris berättar hur han som egenföretagare gick från att jobba 80 timmar i veckan och vara utsliten till att jobba 4 timmar, tjäna mer och njuta av livet. Han introducerar genom boken uttrycket Livsstilsdesign. Boken är uppdelad i delar som ska hjälpa läsaren att själv designa sitt liv.

Timothy Ferriss bok the 4-Hour Workweek med tillhörande blogg: http://fourhourworkweek.com/blog har varit en otrolig inspiration för oss. Han fick oss att fatta att när det gäller livsstilsdesign är allt möjligt! Du kan leva ditt liv precis som Du vill!

Detta är också en bok allmänheten gillar att missuppfatta. Timothy Ferriss jobbar inte bara fyra timmar i veckan! Hans huvudpoäng är att om man bara ser till att göra vad man älskar, varför kalla det jobb?

Här kan du köpa boken!

 

Båda böckerna är otroligt bra skrivna och underhållande och författarna är etablerade förebilder inom personlig utveckling och livsstilsdesign. Gillar du Social Frihet kommer du älska dessa böcker!

Kommentera gärna inlägget om du har något att dela med dig från att ha läst dessa böcker!

This Post Has 5 Comments

 1. Personlig Utveckling

  Hejsan!

  Kul blogg och skönt driv ni har. Läst en del och kan framförallt hålla med om att det blir mycket läsande och lyssnande på ljudband. Jag kan även hålla med om att det ibland blir mer läsa än göra. Jag ser lyssnandet och lärandet som något som måste ske hela tiden så att man inte tror att man blivit mer medveten då det enligt mig inte finns något slutmål med utvecklingen då det är en process. Lycka till och kör hårt!//Niclas

 2. Nils Johansson

  Tjena!

  Tack! Precis, läsandet är ändå en viktig del eftersom utvecklingen aldrig har något slut! Lycka till själv 🙂

 3. Naksho Khan

  För måste jag tacka för allt hjälp som jag har fått från socialfrihet och video och tips på böcker som du gav mig.
  Jag har utvecklat väldigt mycket på det senaste månader med hjälp av er och Viktor.
  Jag skulle gärna ta kontakt med dig via Skype, telefon eller helt enkelt träffas. Har du någon kurs eller nått likadan på gång eller om du har tid åt mig. Jag skulle verkligen väldigt glad om du hörde av dig så fort som möjligt 😀
  MVH. Naksho Khan

 4. Nils Johansson

  Grymt Naksho! Jag har svarat till dig via mail! 🙂

 5. RockBabe

  Glad att jag hittade hit! Gillat det jag sett hittills.
  Som jag ser det så kan böcker ge en verktyg, idéer och tankar som kan vara till hjälp i ens egen utveckling. Men, som sagt, det räcker inte att bara läsa. 🙂

  Önskar er en skön dag!

  You Rock!!!

Comments are closed.