(Vi kallar det även state, flow och social energi)
Ni vet hur det känns när du ska hålla en presentation på jobbet, gå på en arbetsintervju eller hålla föredrag i skolan. Man är nervös i början men kommer igång efter ett tag. Socialt momentum bygger på samma princip men tänk dig om du skulle gå från en intervju direkt till nästa och sen en till. Innan din tredje intervju är du inte alls lika nervös och det flyter förmodligen på bättre.
Detta har vi märkt att vi kan göra med sociala rädslor. Går vi emot flera rädslor i rad inom en kort period kommer kroppen att sluta försöka stoppa dig och nu istället hjälpa dig för att du ska klara dig så bra som möjligt, det vill säga rädslan försvinner. Man kan använda detta för att bygga upp socialt momentum för att våga göra något. Vi gjorde t.ex. detta i början när vi skrek innan vi skulle ut och träffa nya människor. (Se video här: Bygger upp socialt momentum)

Att vara i socialt momentum är det närmaste Social Frihet vi har varit hittills i våra liv. Hämningar och rädslor försvinner och man kan göra vad man vill och prata med vem man vill, verkligen vara sig själv.

Vi tror att de flesta upplevt socialt momentum någon gång men att få har satt ord på det. Det är som att ha sin bästa dag någonsin och allt går din väg i sociala sammanhang.

 

Vad kan ge dig socialt momentum?

Allt som skrämmer dig kan ge dig socialt momentum. Ju mer någonting skrämmer dig ju mer momentum får du.

Dessa är några saker som kan ge oss socialt momentum:

Socialt momentum är den temporära känslan av Social Frihet man kan få av att gå emot flera rädslor tätt inpå varandra. Detta kan uppnås utan träning eller kunskap.

Inte att förväxlas med vägen mot Social Frihet som bygger på att varje rädsla man går emot blir lättare oavsett om de kommer direkt efter varandra eller med längre tid emellan.

 

This Post Has 3 Comments

Leave a Reply