Vårt första Social Frihets framträdande

Förra veckan var det dags för stand-up igen:

 

Nils i fosterställning som vanligt inför standup

 

I veckan höll vi vårt första Social Frihets framträdande. Påhlmans gymnasium i Stockholm hade avslutningsgala och önskade oss som underhållning. Vår första tanke var att tacka nej för att det brukar distrahera oss för mycket från alla andra delar av projektet men vi kom sedan fram till att det var för stor publik för att hoppa över detta tillfället.

 

Vi började förbereda oss för ett 20 minuter långt uppträdande och bestämde ganska snabbt att det skulle bestå av en kort filmvisning följd av inspiration och stand-up, där Carl håller i inspirationsdelen och jag i stand-upen.

 

 

Vi klippte ihop en liten film för detta framträdande och det var en speciell känsla att kolla på en av våra filmer tillsammans med 300 andra!

Nervöst som vanligt innan vi kliver upp på scen, när ska detta släppa?! 

  

 

 

 

Carl:

Första stora framträdandet och jag var väldigt nonchalant innan jag skulle upp på scen. “Äsch detta är ju lugnt” Tränade väl totalt 1 timme på mitt tal och det fick jag äta upp sedan på scen när jag plötsligt börjar skaka i början av framträdandet som man också ser/hör. Som vanligt, kroppen jobbar mot en när man ska göra saker man är rädd för men vi låter inte det stoppa oss och låt det inte stoppa er heller, det försvinner sen! Avslutningen blev lite improviserad och kanske inte den bästa men det kändes som att de uppskattade det i alla fall, fick flera klappar på ryggen efteråt från folk som gillade framträdandet.

 

Nils:

Mersmak för stand-up som alltid såhär dagarna efter ett framträdande, men jag antar att det som vanligt bara håller i sig tills jag bokar in ett nytt och då genast glömmer att det inte alls var farligt och börjar bli nervös igen. Även om det fortfarande är jobbigt är det så mycket lättare än de första gångerna. Social Frihets principen fungerar verkligen här, ju mer vi gör vad vi är rädda för ju lättare blir det. 

 

This Post Has 6 Comments

 1. Hej!

  Bra budskap och modigt att stå där att prata inför alla människor!! Men ett tips till nästa gång: försök att korta ner hela framträdandet. Vet inte hur det var om man hade varit där, men för mig kändes det lite väl långdraget, speciellt filmen och det ni sa om ert projekt. Försök att hålla det kort och vara tydligare med ert budskap
  Men som sagt, bra jobbat! 🙂

  1. Nils Johansson

   Tjena!

   Tack! I våra planer vill vi faktiskt göra tvärt om och göra det längre. Vi ser det från andra hållet, vi får helt enkelt lära oss att underhålla mer så att det inte känns långdraget! 🙂

 2. David

  Schysst! Fortsätt att inspirera, ni är kungar!

 3. Camilla och Max

  tråkigt om det är så att ni har flyttat.. va rädda om er! /C

 4. VZ

  Finns det något stand up ställe i Göteborg?
  Öppen scen tänkte jag för oetablerade…
  Letar just nu:)

  Ni gör ett grymt bra jobb med detta projekt….
  /vz

Comments are closed.