You are currently viewing Stand-up Stockholm

Stand-up Stockholm

 

Vi kom nyss hem från en stand-upvecka i Stockholm! Tre stand-ups och en improv var planen men improven blev aldrig av på grund av ett missförstånd. Tre standups räckte dock för att skrämma oss och ge oss scenvana. Improven får vi ta en annan gång!

Det är fortfarande svårt att våga stå på scen men mycket lättare nu. Jag laddade ner en applikation på min iPhone för ett tag sedan som heter Instant Heart Rate. Den kan ta pulsen genom kameran (riktigt cool faktiskt, kolla in den här). Jag använde applikationen denna gången för att ta pulsen innan jag gick upp på scen. Min normala puls brukar ligga runt 60 men innan min 4e standup låg den på 117 slag i minuten!

  

Carl puls innan stand-up stockholm

 

Nils videobloggar innan sin fjärde stand-up:

 

 

Inför vår 4e standup i Göteborg förra veckan så tränade vi väldigt mycket och då kom vi ihåg vårt material men sedan blev vi lite nonchalanta de resterande föreställningarna och glömde delar av eller hela skämt eftersom vi inte tränade innan.

 

Stand-up Stockholm

 

Här är mitt mitt manus för veckan:

 

Carls manus till stand-up stockholm sida 1Carls manus till stand-up stockholm sida 2

Carls stödord stand-up stockholm

 

Nils:

Konstigt nog är det fortfarande svårt att faktiskt sätta sig (eller ställa sig upp) och träna på sitt material. Jag vet att jag har bra ljudminne och att spela in min stand-up och lyssna på den om och om igen alltid hjälper men ändå spelade jag inte ens in min stand-up denna gången! I söndags kom jag av mig och glömde en punch line och på tisdagen en annan. Det är sjukt att det kan vara så jobbigt att bara träna!

 

På tisdagen kom vi till Copperfields stand up Stockholm och det var inte riktigt vad vi hade tänkt oss. En liten pub med max 30 personer och Sveriges förmodligen äldsta komiker Karl-Axel Björnberg var konferencier under kvällen.

Ett smakprov på Karl-Axel:

 

 

Karl-Axel lyckades till och med locka upp en stammis på scen för lite spontan underhållning: (Är det någon som förstår skämtet?)

 

 

Nils:

Det var underbart att stå på scen igen och att jag var mycket lugnare känns som ett stort framsteg, jag kunde till och med kan tänka på scen! Humorn fick lida lite denna gången av mitt försök att hålla vad jag kallar inspirerande stand-up men jag tror ändå att materialet är bra nog för en underhållande stand-up om jag förbättrar energin och tajmingen.

Veckan tog slut och vi lyckades iallafall med var sin duglig standup på Big Ben Stand Up Stockholm, här är resultatet:

Nils femte stand-up Stockholm Big Ben:

 

 

Carls femte stand-up Stockholm Big Ben:

 

 

Jag fick en del kritik för att mina skämt är väldigt negativa och det stämmer men jag trodde inte folk skulle ta det personligt, det är bara på skoj för mig. Mitt material är delvis inspirerat från mitt riktiga liv, men det mesta är bara påhittat. Jag har dock bestämt mig för att ta bort dessa skämt helt och hållet i framtida framträdanden (tills vidare i alla fall). Jag vill inte att någon ska ta illa upp av min humor. Social Frihet för mig innebär att sprida glädje och jag insåg att hur folk uppfattar dessa skämt inte stämmer överens med den bilden jag har av projektet.

 

När vi kliver in på en standup klubb är vi inställda på humor och vår allvarliga sida är bortkopplad. För oss är det antingen roligt eller inte roligt. Inget är för rått för oss och därför har vi tidigare inte förstått att vissa faktiskt tar illa upp. Detta är något som vi nu fått lära oss och tar med oss till framtida framträdanden.

Att boka in tider och få vänta på att uppträda gör att det går alldeles för långsamt om vi vill utveckla vår humor och scenvana. Därför har vi kommit på ett effektivare sätt att träna som snart dyker upp här på bloggen!

Vill ni se hur vi såg ut första gången på scen? Klicka här: Stand-up Göteborg!

Vill du också hålla stand-up i Stockholm? Då hittar du de flesta klubbarna på facebook!

Big Ben Stand Up Stockholm

Copperfields Comedy Clubb Stockholm

Nu blir det fokus på dating igen! Det mesta dyker upp här på bloggen men för att inte missa något se till att prenumerera på  vår youtube-kanal.

 

This Post Has One Comment

Comments are closed.