Stand-up Del 2 av 2 – Stockholm

Har ni inte läst del 1? Gör det här: Stand-up Göteborg

Carl:

Vi hade kört var sin standup i Göteborg och kände att detta var en rädsla som höll oss tillbaka, vi kunde inte vara oss själva på scen. Vi ville köra igen men var rädda för att boka in fler. Vi hade redan varit i kontakt med Tomas på Big Ben Stand Up i Stockholm, och vi visste att vi bara behövde ringa honom för att få tider. En natt när vi satt uppe och diskuterade vår utveckling så insåg jag att vi stod stilla. “Nils, nu bokar jag två standups i Stockholm!” och så drog jag iväg ett meddelande till Tomas på facebook att vi ville ha två tider var, och det fick vi. Torsdag och söndag på Big Ben i december 2011. Nu började stressen igen, på ett bra sätt.

 

 

Vår andra stand-up i våra liv hade vi samma dag som vi kom upp till Stockholm den gången. 

Nils:

Två timmar innan min stand-up hittade polaren vi bodde hos i Stockholm mig i fosterställning på en madrass på golvet.

Set list stand-up Stockholm

 

Vi ser scenen som vår fria zon. Där behöver vi inte vara ärliga eller säga vad vi egentligen tycker. Det är dock vårt mål i framtiden att bli så bekväma på scen att vi bara ska kunna vara oss själva och berätta sanna historier ur våra egna liv. 

Än så länge är det så svårt att komma på skämt att vi inte vi lyckas hålla oss till sanna historier. Vårt material här är därför en salig blandning av saker som får oss att dö av skratt vilket man kan se på scen då Carl inte kan hålla sig i slutet av sin stand-up.

Nils tredje stand-up på Big Ben stand-up i Stockholm:

 

 

Carls tredje Stand-Up på Big Ben stand-up i Stockholm:

 

 

Efter tredje gången kände vi båda två att detta definitivt var något vi vill hålla på med! Vår rädsla lyckades alltså nästan få oss att tro att vi inte ville stå på scen men sanningen var hela tiden att vi ville men att vi var rädda för att göra det!

Kom ihåg att vem som helst kan göra det här, du behöver inte ha ett rykte av att vara rolig, det går att lära sig. Folk blev förvånade när vi gjorde det, se bild:

 

 

Det är bara att kontakta din lokala klubb och be om att få några minuter. Känn ingen press, de kommer inte “testa” dig och be dig säga något roligt. 

Det bästa och viktigaste tipset är som med allt annat, att skriva ner sina idéer. Folk undar hur man kommer på nytt material. Vi har nu som vana att skriva upp allt roligt som händer oss i vårt vardagliga liv. Tänk om du hade skrivit ner allt du skrattat åt senaste året. Då hade du förmodligen haft material till en otroligt bra stand-up.

Nils:

Ta mitt Sture Plan-skämt till exempel. Det enda skämtet jag tog med mig från min första stand up till den andra och tredje.

 

 

Den dagen var vi ute och coachade dating med videokamera och så började våra kompisar prata med dessa tjejerna, alla presenterade sig men jag kom in lite sent och sa: Tjena, det är jag som är Sture … Plan. Alla skrattade och jag hade mitt första skämt till min stand-up.

 

Vi känner att stand-up tränar oss i det mesta vi menar med personlig utveckling. Det ger oss självförtroende, gör oss bekväma att prata framför människor, leda grupper och hålla folks intresse uppe. Att se sig själv på film i flera minuter i en sådan utsatt situation ger oss också en bra möjlighet att analysera vårt kroppsspråk. Förmedlar jag det jag vill förmedla? Det tränar oss även på små saker som att prata högt och tydligt. Dessutom utvecklar det vår humor, vår förmåga att berätta historier och vi får se oss själva i alla våra osäkerheter. Stand-up är samtidigt en stor rädsla som vi tror kommer hjälpa oss att ta oss an andra. Det vi vill är att släppa loss och inte ta livet så allvarligt. Och efter att ha stått på scen i 3 minuter i hoppet om att vara rolig, bara fått några få skratt och tappat bort sig finns det inte så mycket kvar att skämmas över!  

Vi tror att om man lär sig vara lugn under den otroliga stress det är att stå på scen kommer det resultera i att man hanterar alla andra sociala situationer bättre. Dessutom är underbart att kunna använda mot varandra när vi kommer på den andre med att inte följa sin vilja. Vågar du inte gå fram och prata med henne? Du vågar stå på scen men inte prata med henne. Kom igen nu!

Att introducera standup i våra liv har varit något av det bästa som hänt oss. Det gör att vi naturligt fokuserar på de roliga sakerna i livet. Saker som förut irriterade oss blir nu idéer till nya rutiner. Skämt är dessutom ett otroligt bra sätt att starta konversationer!

Ett stort tack till Robert på Tidbloms Comedy Klubb och Thomas på Big Ben Comedy Club för att de gav oss chansen att stå på scen!

 

Tidbloms Comedy Klubb

Big Ben Stand Up

 

Idag gör vi oss redo inför 4 framträdanden var under 5 dagar med start ikväll klockan 20.00 på Big Ben i Stockholm.

Schema stand-up vecka i Stockholm. 4-8 mars 2012

Söndag 4/3 Stand-up Big Ben Stand Up Stockholm Kl. 20.00

Måndag 5/3 Stand-up Copperfields Comedy Club Stockholm Kl. 20.00

Tisdag 6/3 Improv Big Ben Stand Up Stockholm Kl. 20.00

Torsdag 8/3 Stand-up Big Ben Stand Up Stockholm Kl. 20.00

 

Alla är välkomna och det är gratis men kom dit i tid för det brukar bli fullt! 

 

Vill ni se hur det gick kan ni läsa om det här: Stand-up Stockholm

  

Slutligen så bör vi vara tacksamma för att Adam och Eva inte föddes i Sverige. Då hade Adam supit sig full och gått fram till Eva och frågat: “Kommer du hit ofta?” 

 

Och människan hade varit utrotad.