Rackartygarna Tribute

När vi drog igång med SocialFrihet.se visste vi inte så mycket om videoredigering och film förutom just att vi ville hålla på med det. Vi hade ingen erfarenhet och började kolla runt vad som fanns där ute och då hittade vi Rackartygarna.

Rackartygarna – Ett gäng på 6 killar som driver en mycket populär youtubekanal där de håller på med humor och extremsporter. 

 Alexander Hermansson från rackartygarna

 

Bakom rackartygarnas videos ligger väldigt bra videoredigering. Deras höga kvalité och grymma effekter inspirerade oss mycket i början när vi själva skulle göra film, och gör det fortfarande. 

Sedan att de kör motorcykel uppför trappor och gör volter, wallflips m.m. inspirerade oss ännu mer. Därför har vi nu gjort en tribute till Rackartygarna där vi gör rackartyg för att prata med tjejer:

 

(more…)

Continue ReadingRackartygarna Tribute

Kärleksbrev

 

Moderna kärleksbrev 

Här snackar vi inte gamla långa genomtänkta och poetiska kärleksbrev (även om det såklart också är Social Frihet), utan en form av moderna kärleksbrev.

 

Kärleksbrev i trapphuset

 

Någon som kommer ihåg på lågstadiet när det lämnades lappar i varandras bänkar eller skickades under lektionerna där det stod:

Får jag chans på dig?

[Ja]
[Nej]
[Kanske]

 

Det känns som vi slutade med detta men glömde att ersätta det med (more…)

Continue ReadingKärleksbrev

Prata med tjejer när du väntar på bussen

Vet inte om denna bilden är ett skämt eller om det är en verklig situation. Men jag tror vi alla har stått såhär någon gång.

 

Prata med tjejer när man väntar på bussen

 

Missförstå mig inte. På något plan tycker jag det är underbart att man i Sverige verkligen slipper prata med någon om man har en dålig dag och att man blir inte attackerad av massa säljare så fort man går in i en butik. Det jag känner är dock att detta går ut över den allmänna trevligheten och hyfsen ibland.

Ett bra exempel hände på ICA häromdagen. Jag står och funderar över vilken sylt som passar bäst till min nyinhandlade kvarg-yoghurt, då kommer en sträckt arm rakt in och roffar åt sig en burk mitt framför mig. Det enda jag vill ha är ett ursäkta eller kan du räcka mig en jordgubbssylt eller iallafall minst ett “ge hit sylten!” (-Messiah Hallberg)

Problemet är att alla gånger vi inte pratar i de små situationerna blir det jobbigare att faktiskt prata när vi verkligen vill prata. 

Busshållplatser är ett bra exempel. För de flesta är detta dötid och vore det inte roligt att träffa någon ny person istället för att störa sig på att man missade vagnen. Hur många gånger har man inte sett någon på en busshållplats som ser intressant ut. Den intressanta personen du ser har förmodligen precis som du inte sin mest underhållande stund på dagen. Du kan ändra på det.

 

 

Denna filmen visar att det krävs inget extra för att faktiskt få någons nummer och skapa intresse. Att ha en helt vanlig konversation kan faktiskt göra det lättare (more…)

Continue ReadingPrata med tjejer när du väntar på bussen