You are currently viewing Prata med tjejer när du väntar på bussen

Prata med tjejer när du väntar på bussen

Vet inte om denna bilden är ett skämt eller om det är en verklig situation. Men jag tror vi alla har stått såhär någon gång.

 

Prata med tjejer när man väntar på bussen

 

Missförstå mig inte. På något plan tycker jag det är underbart att man i Sverige verkligen slipper prata med någon om man har en dålig dag och att man blir inte attackerad av massa säljare så fort man går in i en butik. Det jag känner är dock att detta går ut över den allmänna trevligheten och hyfsen ibland.

Ett bra exempel hände på ICA häromdagen. Jag står och funderar över vilken sylt som passar bäst till min nyinhandlade kvarg-yoghurt, då kommer en sträckt arm rakt in och roffar åt sig en burk mitt framför mig. Det enda jag vill ha är ett ursäkta eller kan du räcka mig en jordgubbssylt eller iallafall minst ett “ge hit sylten!” (-Messiah Hallberg)

Problemet är att alla gånger vi inte pratar i de små situationerna blir det jobbigare att faktiskt prata när vi verkligen vill prata. 

Busshållplatser är ett bra exempel. För de flesta är detta dötid och vore det inte roligt att träffa någon ny person istället för att störa sig på att man missade vagnen. Hur många gånger har man inte sett någon på en busshållplats som ser intressant ut. Den intressanta personen du ser har förmodligen precis som du inte sin mest underhållande stund på dagen. Du kan ändra på det.

 

 

Denna filmen visar att det krävs inget extra för att faktiskt få någons nummer och skapa intresse. Att ha en helt vanlig konversation kan faktiskt göra det lättare för tjejen att våga träffas igen. Att komma fram är ganska crazy så ibland kan det vara bra att hålla konversationen vanlig. Många tjejer vi har pratat med önskar att det skulle komma fram någon på dagen men att det aldrig händer. Det skulle vara något de skulle berätta för sina kompisar om och självklart skulle de ge den killen en chans. Det enda som står ivägen för att du ska börja prata med personen du är intresserad av är att det är läskigt. 

Jag tror jag vet vad många tänker. Det är jobbigt när folk kommer fram och pratar med en. Detta är förmodligen för att nästan de enda som pratar med främlingar i Sverige utan tydlig anledning oftast vill sälja något. Sanningen är den att om du aldrig pratat med någon spontant kommer du kanske hamna i denna kategorin de första gångerna. Att starta en konversation spontant, utan att verka needy kräver lite träning men det är värt det.

Här kommer lite tips på vad som kan starta en konversation på en bra sätt. Det som är bra här är att man lätt kan använda något i omgivningen att prata om. 

“Visste du att killar är som spårvagnar? Missar man en kan man ta nästa.”

“Vet du när bussen/vagnen går?”

“Vad är klockan?”

“Lugnt om jag sätter mig här?” Kan vara bra att säga om du sätter dig på samma bänk, då är det lättare att inleda en konversation. Fortsätt med “Läget?”

Det går alltid att fråga något i stilen “Går den här bussen till den här hållplatsen?” Längre in i konversationen kan du erkänna att du bara hittade på det för att ha något att säga. Om ni har haft en trevlig konversation kommer han/hon inte att bry sig ändå.

Något nytt vi upptäckt på senaste är att iPhonen är ett grymt bra sätt att starta konversationer.  

I Carls fall i filmen: Vill du spela Fruit Ninja mot mig? (ett spel)

Andra saker man kan säga:

Har du testat detta spelet? Har du sett denna appen?

Eftersom alla lyssnar på musik konstant nuförtiden är en klockren konversationsstartare att fråga vad någon lyssnar på. Har du möjlighet kan du lyssna på musiktipset du fått med en gång och kanske kommentera det. Kom ihåg att vara ärlig. Vi tycker detta är jätteviktigt.

Många har en tendens att ändra sin åsikt för att någon annan ska gilla dem men det har en oftast motsatt effekt. Man behöver verkligen inte gilla samma saker för att skapa attraktion. Det är kul om man gillar olika saker och kan prata och diskutera det.

 

Carl började sin utveckling på Oslos gator när han knappt vågade säga hej till tjejer han inte kände. Läs och se på film hans utveckling i inlägget Vår utveckling mot Social Frihet inom dating del 1.

 

Vill du lära dig våga flörta med vem som helst vart som helst? Nu erbjuder vi kurser där vi coachar dig i riktiga situationer ute på stan för att du ska lära dig göra vad vi gör på filmerna. Se datecoaching!

Vill du få tips på hur du kan börja din utveckling kan du kolla in vår datingguide!

 

Diskutera

Vi har startat igång en facebooksida som handlar om bl.a. dating. Här hittar ni allt videomaterial (sådant som inte kommer upp på bloggen) intressanta tips, har diskussioner och pratar allmänt om Social Frihet. Om ni vill vara säkra på att inte missa något så glöm inte att gilla sidan! Kom in och prata med oss och andra om ämnet! 

 

Gilla Social Frihet på Facebook

 

 

This Post Has 11 Comments

 1. sebban

  Choo, riktigt nice måste jag säga! Bra sida förövrigt! 🙂

  1. carl

   Tack Sebban 😀

 2. johndoe

  Klockren film och text! Bra jobb, keep it up!
  Men vad heter låten som ni har med i era filmer? Riktigt skön att tagga igång med!

  1. carl

   Tjena Johndoe. Låten är gjord av några vänner och finns inte att ladda ner ännu men vi lovar att lägga upp den på hemsidan så fort dom gjort en färdig fullversion!

 3. V

  Ni gör ett sjukt bra jobb, jag har blivit inspirerad av er till att ta tag i mitt liv, sociala liv that is. Jag har dock en liten tanke, ni är båda 23 år (?) och i er ålder så är de flesta tjejer lite mer mogna, även ni såklart. Då är det kanske lite mer charmigt och modigt att gå upp och fråga efter någons nummer eller bara prata. Tjejer i lägre åldrar såsom 16-20 har inte samma syn på saker och efter att ha provat detta några gånger har jag märkt att de allra flesta (såklart finns det undantag också) tycker att det är mer konstigt än modigt/charmigt att man vill ta kontakt och man blir sedd ungefär som ett potentiellt hot snarare än en chans att skapa nya vänner/relationer.

  TLDR; Min teori är att den funkar mer på “mognare” tjejer, från 20 och uppåt, än tjejer i min ålder (18). Tankar om detta?

  1. carl

   Tjena! Tack det är roligt att höra!
   Det är svårt att se hur gammal en tjej är ibland men vi har gått fram till tjejer mellan 15-35 år och för oss har det varit i princip likadant för alla åldrar, om du går fram med rätt inställning och avslappnat så får du bra respons. I början så tyckte alla vi var konstiga när vi gick fram, men med tiden så lärde vi oss att slappna av och då plötsligt fick vi större framgång också. Jag kan väl hålla med lite att äldre tjejer inte har samma “avvisningsreflex” eller vad man ska kalla det, eftersom de är lite mognare som du säger. Men jag tycker du ska släppa din teori, den begränsar dig bara i din utveckling. 🙂

 4. Jimmy

  SocialFrihet kanske också är att skita i vad tjejerna i din ålder tycker, och istället se det som en frihet att erbjuda dem ett samtal? 🙂

  Hade vart kul att se en video med er killar där ni lägger in lite av era rejects/misslyckade försök, så känner gemene man att det kanske är lite mer okej att få dissen! Det är ju trots allt till stor del just rädslan för att bli avvisad som gör att många drar sig från att säga hej! 🙂

  1. carl

   Det är många som efterfrågat detta och det kommer, det lovar vi. Gilla vår facebooksida på http://www.facebook.com/socialfrihet om ni inte vill missa något, vi har redan lagt upp lite avvisningar vi fått och bloopers kommer också upp där!

 5. Ulfrik

  Stora balls men själva gamet är inte det bästa vill jag påstå, tror att det är mest utseendet som den här killen får sina nummer på.

  1. Tigern

   Tja Ulfrik ! Lite hater på ditt inlägg här ser jag. Visst killen ser inte alltför dålig ut men han gör det han ska. Hans “game” om man kan kalla det så är bara att gå fram och vara ärlig, snacka och interagera lite som du gör med dina kompisar ungefär. Behöver inte vara en big deal att gå fram o fråga efter ett nummer som han visar här o man behöver absolut inte ett ultimate “game” som alltför många killar tror tyvärr.

   Jag gillar det han gör då det förespråkar ärlighet, spontanitet och det är oftast det enda som behövs för att utvecklas i början av skedet. Så se så grabbar ut o röj ! Ett game får ni senare ändå och det kommer för det mesta att kallas det vi vet som “personlighet”.

 6. Micke

  vi svenskar är verkligen för dåliga på detta. Har man rätt inställning så kommer andra anpassa sig och vara trevliga tillbaka. Kul video !

Comments are closed.