You are currently viewing Vår utveckling mot Social Frihet inom dating Del 3 av 3

Vår utveckling mot Social Frihet inom dating Del 3 av 3

 
Vi har länge känt oss dåliga med tjejer. Det vill säga, nervösa i deras omgivning, osäkra med att ta kontakt med dem och begränsade i våra sociala liv. Så för ca 3 år sedan bestämde vi oss för att ta tag i det vi kallar för “dating-delen” av våra liv. Vi började med att köpa var sin spionkamera som vi sedan hade på oss för att kunna dokumentera allt vi gjorde och gav oss sedan ut på stan för att bli bättre på det här. I detta blogginlägg i tre delar kan ni följa vår utveckling från dag 1 till hur vi är idag. Ni kommer få se hur vi har tänkt och känt genom videobloggar och filmer när vi är ute på stan och experimenterar.
 

Har du missat del 1 och vill komma dit klicka här.

Har du missat del 2 och vill komma dit klicka här

Del 3 av 3

Nu har vi kommit till ett stadie då sakerna vi förut behövde pusha oss för att göra kommer naturligt! Nu pratar vi alltid med folk i hissen, på bussen och i affären, utan att ens tänka på det. Detta gör det självklart lättare att träffa nya människor och nu är det naturligt att prata om att träffas igen och byta telefonnummer om intresse finns.

Hela vår utveckling i ett klipp:

 

 

Allt detta gör oss också mer och mer självsäkra och sociala, vilket gör oss attraktivare. Det är fortfarande jobbigt ibland men allt eftersom vi blir mer bekväma ökar farten på vår utveckling.

Det vi vill fortsätta träna på är att själva öppna upp för att sedan kunna lära känna nya människor snabbare. Det är inte tanken på att kunna få tjejer som driver oss utan tanken på att kunna vara oss själva, i alla situationer. Inte tveka, att aldrig blanda in “vågar jag?” i en situation. Det enda som finns är; vill jag eller vill jag inte? Vi vill njuta av livet.

 

  

Kommentarer till film:

 • Jag hade en Google-tshirt på mig den kvällen och tyckte det var en rolig opener att använda under kvällen. Jag hade också ont i min tand och testade att fråga folk om de var tandläkare.
 • Jag har mycket energi här, det är alltid bra att vara glad och social när man träffar nya människor.
 • Jag är mig själv och har roligt, det tror vi är viktigast för att göra en person attraktiv. Det ger en bra utstrålning.
 • Jag träffar några killar som jag snabbt introducerar för nästa gäng jag pratar med. Jag hamnar plötsligt i en ledarroll för dessa 2 grupper och det ger mig högre status.
 • Jag öppnar en tjej med “får jag flirta lite med dig?” vilket är väldigt ärligt och uppriktigt, och hon har inga problem med detta.
 • Den sista tjejen jag pratar med går jag rakt på och säger vad jag känner. Jag tyckte att hon var den snyggaste tjejen på stället och jag var rädd för att gå fram till henne men jag tillämpade Social Frihet och gick fram och sa vad jag kände och var mig själv. Hon och hennes kompis är helt chockad över att en kille vågade göra detta och ger mig beröm för det. Detta får mig att se modig och självsäker ut.

 

Den medfödda rädslan vi har att gå fram till tjejer (läs mer om social rädsla) har utan tvekan varit vår värsta och starkaste rädsla hittills. Det betyder dock också att ha gått emot den är det som frigjort oss mest.

Vi har bestämt oss för att fortsätta träna på det här tills vi vågar träffa vem som helst var som helst och träffar de perfekta personerna för oss.

Vi känner att, när vi började vår utveckling inom dating så hade vi behövt se att det vi läste om faktiskt hände i verkligheten och fungerade. Vi hade aldrig träffat någon som gjorde det. Därför dokumenterar vi och visar på filmer vad som fungerar och vad som inte fungerar. Det är möjligt! Det händer! Och du kan också göra det!

Vår väg var lång på grund av många omvägar! Din behöver inte vara det! Vi är experter på rädsla och kan få dig att ta första steget. Därför har vi utvecklat en datingguide.

 

Introduktion till Social Frihets datingguide:

Vår guide har egentligen bara ett syfte, och det räcker för att ändra ditt liv.

Social Frihet har som syfte att ge dig tillåtelsen till att göra det du verkligen vill. Det var det vi aldrig fick. Det var ingen som visade oss att man faktiskt kan leva sitt liv precis som man vill. Så egentligen är detta ingen tillåtelse utan snarare en uppmaning! Det finns en genväg till att träffa någon som passar dig. Vi insåg att denna väg samtidigt gör dig mer attraktiv. Att gå direkt på saken. Tjejer, killar, män och kvinnor finns överallt. Börja prata med de som intresserar dig.

I våra ögon är att det slöseri med tid att gå någonstans man annars inte skulle gå bara för att det finns chans att träffa någon. Du behöver t.ex. inte gå på krogen för att träffa någon om du inte gillar det, när det finns massa intressanta människor på jobbet, på gatan, på bussen och i affären. Ta vara på chanserna i ditt vardagsliv istället. Att ta kontakt med någon där tar bara några minuter. Nu vet du om genvägen, kommer du ta den?

När man påbörjar vägen mot Social Frihet är det otroligt viktigt att man går in med rätt inställning. I våra ögon kan man aldrig misslyckas om man gör sitt bästa med goda avsikter. Det värsta som kan hända om man testar är att man står där man stod innan, och förmodligen har lärt sig något nytt!

Håller du med? Bra, då kan du fortsätta läsa!

Datingtips har exploderat på 2000-talet men något har gått fel. Hade det fungerat hade det nog inte varit så att 90% av tjejerna och killarna vi pratar med aldrig har varit med om att någon kommer fram mitt på dagen och föreslår en date. Vi tror felet ligger i att tipsen är för många och det är för mycket att tänka på. Det här ska man säga, såhär bör man göra, såhär bör man stå osv.

Vad är det största misstaget killar och tjejer gör? De vågar inte ta kontakt med människor som de är intresserade av.

Därför är tips på hur man hanterar rädslan de enda tips man behöver till en början. Vi har bevisat genom oss själva och personer vi coachat att självförtroendet man bygger upp genom att sätta sig i utsatta situationer automatiskt förbättrar alla de små detaljerna som är viktiga i de första mötena med en främling. Med självsäkerheten och lugnet kommer det rätta kroppsspråket och mentaliteten.

Den vanligaste ursäkten att inte ta tag i något är att man inte är tillräckligt förberedd, något som man aldrig kan bli i sociala situationer utan erfarenhet. Så varför ens försöka planera? Erfarenheten skapar man genom träning och vår guide har fokus på att få dig att börja träna i riktiga världen så fort som möjligt! Inget att tänka på eller träna in, börja idag!

 

Hur du hanterar rädslan

Rädslan vi känner går inte att rationalisera bort. Bli inte irriterad över att den finns för det kommer den med all sannolikhet alltid göra. Det gäller inte att bli av med den utan att lära sig hantera den! Börja med små steg och trappa upp precis som vi gjorde.

Carl: Varje gång jag går fram till någon så börjar hela kroppens signaler säga NEJ, det gäller bara att bli van vid detta genom att göra det om och om igen.

 

Att våga gå fram

Att bara våga gå fram, utan alkohol i kroppen, och säga ärligt vad man känner är i Sverige mycket ovanligt och visar självsäkerhet som är otroligt attraktiv. Att tillägga är att en person som börjar prata med en främling blir sedd som social, vilket också är en attraktiv egenskap. Att ha ett första intryck som social och självsäker är en bra grund för att sedan försöka presentera sitt bästa jag.

Planera inte saker att säga. Lägg allt fokus på att våga gå fram för vågar du det kommer du bli bättre på att spontant hitta saker att prata om. Med tiden får du en känsla av vad som fungerar för dig och då bygger du naturligt upp vanor som gör dig mer attraktiv och som fungerar på samma sätt som du blir bättre på allt annat du gör regelbundet.

 

Självsäkerhet

Det är svårt att lura sin sin hjärna till att få bättre självförtroende. Vill man bli självsäker är den enda säkra vägen att utsätta sig för det man är osäker på om och om igen tills man visar för sig själv att man kan göra det. Utsätt dig för saker du är rädd för och saker som gör dig obekväm. Gå steg för steg eller om du kan, gör saker som verkligen går emot din rädsla. Du kommer bli mer och mer bekväm och mindre nervös och på så sätt kan du presentera ditt riktiga jag på bästa sätt i fler situationer.

Notera att vara självsäker inte innebär att man aldrig är osäker. Tvärtom visar det mycket självsäkerhet att våga visa sig osäker. T.ex. att gå fram till en tjej och stamma fram “hej, jag kände för att prata med dig” har vi gjort hundratals gånger utan att det påverkat resultatet och med feedbacken att de tyckte att det var självsäkert av oss att komma fram.

 

Ärlighet

Ärlighet är underbart att luta sig tillbaka mot. Vet du inte vad du ska säga eller göra så gå efter vad du känner. Ärlighet förlorar aldrig och ger dig självförtroende som är mycket attraktivt.

 

Socialt momentum

Man känner sig alltid nöjd och färdig när man vågat göra en liten sak, men ur utvecklingssynpunkt gäller det att fortsätta när man börjar känna att rädslan börjar släppa och man är på väg in i socialt momentum. Passa på för när du vaknar imorgon kommer det vara lika jobbigt igen, tyvärr. Läs mer om socialt momentum här.

 

Vår guide utvecklar din personlighet så att den blir naturligt mer attraktiv i alla typer av situationer. Med nya människor men även med personer du känt sedan tidigare.

Målet med guiden är att sätta igång utvecklingen mot den attraktiva människa du vill vara och bli lite bättre varje dag. Göra en vana av att prata med de som intresserar dig och utvecklas sedan passivt med hjälp av den vanan. Då får du ständig feedback, dessutom är det ju som så att ju fler man pratar med ju större chans är det att du hittar någon som passar dig.

Att prata med det motsatta könet är en av de starkaste rädslor vi har i oss. Att nå självsäkerhet i en sådan situation utvecklar därför din förmåga i alla andra sociala situationer. Kanske är det just det som är det bästa med att träna på detta. Det påverkar alla delar av livet. För visst finns det andra situationer när du kan använda självsäkerhet och ett bra första intryck. Tänk arbetsintervju, presentationer, tillställningar etc.

Efter ett tag började vi bli bättre och träffade andra som var intresserade av att lära sig, så vi hjälpte dem att våga. Det underbara är att när vi hjälpt andra att ändra sina liv är ofta det enda de behövde en push för att lätta på rädslan, sedan vågar de ta det vidare på egen hand. 

Den första personen vi coachade var vår nyblivne vän Hampus, senare känd som Idol-Hampus.

 

Carl & Hampus

 

 

Här gör Hampus en time-out på sergelsgatan i Stockholm. Detta är en avslappningsövning vi gör för att sluta bry oss om vad andra tycker.

 

 

Första gången Hampus går fram till en främmande tjej på dagen:

 

 

Nu finns inga ursäkter kvar. Ta in Social Frihet i ditt liv där du känner att du inte lever riktigt som du vill. Vågar du inte göra det du helst vill göra så gör något annat som står på listan men som inte är lika läskigt. För varje rädsla du besegrar blir du lite friare och du tar dig lättare an nästa. Vågar du inte säga prata med grannen i hissen, börja med att säga hej. Vågar du inte stå på scen börja med att sjunga högt hemma. Vågar du inte prata med tjejen på bussen brevid dig skriv något på telefonen och låt henne läsa. Vågar du inte fråga den söta killen framför dig i kön efter hans telefonnummer fråga i alla fall vad klockan är så att ni kanske börjar prata.

Eller som för Carl i Stockholm 2011, vågar du inte fråga tjejen i tvättstugan efter hennes telefonnummer, lämna en lapp. (Notera: Carl har tränat på att rita hjärtan på ett papper bredvid utan några större framsteg.)

 

Kärlekslapp

 

Tänk på att när det gäller främlingar så har du inget att förlora. Inget!

Mer renodlade datingtips kommer i Social Frihets datingguide som senare kommer ut här på hemsidan.

Vi trodde inte alltid på att det vi läste verkligen fungerade eftersom vi aldrig såg det användas, så varför skulle ni göra det? Därför ligger fokus i vår guide på videomaterial, vi fångar verkligheten på kamera och visar er för att sedan kunna kommentera vad vi gör och varför det fungerar. Denna första guide är främst för killar. Senare kommer en liknande guide även för tjejer.

Några smakprov:

Se oss träffa tjejer i vardagen!

Se Carl flörta på ett café!

Några klipp kommer upp här på SocialFrihet.se men för att inte missa några tips prenumerera på vår YouTube -kanal!

Lycka till!

 

Vill du lära dig våga flörta med vem som helst vart som helst? Nu erbjuder vi kurser där vi coachar dig i riktiga situationer ute på stan för att du ska lära dig göra vad vi gör på filmerna. Se datecoaching!

Vill du få tips på hur du kan börja din utveckling kan du kolla in vår datingguide!

 

Diskutera

Vi har startat igång en facebooksida som handlar om bl.a. dating. Här hittar ni allt videomaterial (sådant som inte kommer upp på bloggen) intressanta tips, har diskussioner och pratar allmänt om Social Frihet. Om ni vill vara säkra på att inte missa något så glöm inte att gilla sidan! Kom in och prata med oss och andra om ämnet! 

 

Gilla Social Frihet på Facebook

 

This Post Has 4 Comments

 1. Marcus

  Fan va ni är bra! Har redan försökt börja prata med folk och har fått mycket positiv respons faktiskt! Det märks tjejer uppskattar det!

 2. Karl

  Halloj!
  Har nu suttit som klistrad vid skärmen och lusläst och tittat på alla underbara klipp.
  Kan bara säga: WOW!
  Ni gör och beskriver precis det som jag och många andra bara drömmer om att våga göra. Det bästa med er sida är att den är genuin! Att ni visar allt från dag 0 “Shit! Jag vågar inte!” och hur ni har växt med det här “Idag gör vi det spontant och känner oss till freds med det.”, bara det gör att man blir tryggare och tänker “Kan dom så kan jag!”.

  Fortsätt! Keep up the good work!

 3. erik

  tjo haha, kan man kontakta er
  för jag skulle gärna va med på det här
  mitt nam är erik är 16 år , har lite svårt med alla garis och
  jag är skit rädd om vad folk tycker om mig ibland ..
  jag är trött på att vara rädd .. jag hatar den där känslan
  så om ni kan hjälpa mig så skulle det va skit snällt av är ..

  1. carl

   Tjena Erik, kolla in vår coaching om du vill lära dig att våga också! 🙂

Comments are closed.