You are currently viewing Öppna utan ord

Öppna utan ord

Om du ser någon du vill prata med, försök göra vad som helst för att faktiskt börja prata med personen.

Är du det minsta kräsen med vad du ska säga eller göra så kommer du missa många chanser. 

Att lära sig våga ta steget är nämligen skillnaden mellan att lyckas ibland och att aldrig ens ge sig själv chansen till att lyckas. Man misslyckas alla gånger man inte tar chansen.

Att skylla på att inte ha något att säga är förmodligen den vanligaste orsaken att inte gå fram till någon man är intresserad av.

Därför vill vi visa att allt kan fungera. Det spelar ingen roll vad man säger eller gör egentligen. Ibland kanske det till och med är bättre att göra något konstigt än att göra något “perfekt”. Har man lyckats få någon att skratta innan ett ord är sagt blir det dessutom inte så svårt att få fram det första ordet! 

Se oss öppna utan ord:

 

 

Idén om att skriva något på mobilen kom från Stockholm 2011. Där träffade vi en kille som inspirerade oss med sin Sociala Frihet. Han använde sin telefon som lösning på att det alltid är så hög musik på dansgolvet och omöjligt att prata.

 

Anteckning Iphone Flörta

 

Vågar man inte börja prata hur ska man då någonsin göra det? Jo, genom att ta det ett litet steg i taget.

 

Carl: 

 

Jag satt på vagnen på vägen hem. Jag hade precis varit och handlat. Kände mig extra trött och seg. Längre fram på vagen satt en tjej som jag ville prata med. Jag vågade inte gå fram och prata med henne. Då kom jag på idén att jag kunde skriva något till henne på telefonen. Jag kände att jag inte skulle våga visa det för henne men jag bestämde mig för att planera vad som skulle stå och skrev ner det i anteckningar. Bara det var jobbigt. Sedan när jag hade skrivit ner det var halva jobbet gjort och det var inte lika tungt att göra resten. Jag gick fram och visade henne anteckningen på telefonen och sen satt vi och pratade resten av resan och avslutade det med att byta nummer. Jag lurade mig själv till att göra något jag egentligen inte vågade. 

 

Vi kallar det babysteps-metoden. 

 

Den kan användas på alla möjliga sätt inom alla områden. Om du inte vågar hoppa från femman på badhuset men vill, bestäm dig då för att du bara ska klättra upp och se hur högt det är. Sedan när du är där uppe kan du lika gärna kolla ut över kanten. Att göra det du ville från början, d.v.s. att hoppa från femman, är nu inte så långt borta. Det som förut var att klättra upp, gå fram, och hoppa, har nu blivit bara ett steg; hoppa. Ju fler steg du har framför dig desto större chans är det att din rädsla lurar bort dig från det du vill.

Detta kanske låter löjligt men det fungerar verkligen. Detta har fått oss att våga massor av saker inom dating, stand-up och annan personlig utveckling!

Ser du en tjej eller kille du vill prata med men inte vågar så ställ dig åtminstone närmare än du vanligtvis gör. Då är det större chans att något dyker upp som kan göra det naturligt att ni börjar prata. Nu kanske du vågar säga det du ville säga eller, om inte, så kanske du iallafall vågar fråga något annat. “Vart ligger x?” “Vet du vad klockan är?”

Vill du läsa om vår utveckling från att knappt våga säga hej till tjejer vi var intresserade av till hur vi är idag? Läs om och se på film när vi lärde oss prata med tjejer!

Vill du se en tjej göra samma sak som vi gör i det här inlägget? Se Rodja flirta med killar

 

Vill du lära dig våga flörta med vem som helst vart som helst? Nu erbjuder vi kurser där vi coachar dig i riktiga situationer ute på stan för att du ska lära dig göra vad vi gör på filmerna. Se datecoaching!

Vill du få tips på hur du kan börja din utveckling kan du kolla in vår datingguide!

 

Diskutera Flörta utan ord

Vi har startat igång en facebooksida som handlar om bl.a. dating. Här hittar ni allt videomaterial (sådant som inte kommer upp på bloggen) intressanta tips, har diskussioner och pratar allmänt om Social Frihet. Om ni vill vara säkra på att inte missa något så glöm inte att gilla sidan! Kom in och prata med oss och andra om ämnet! 

 

Gilla Social Frihet på Facebook

 

This Post Has 6 Comments

 1. Johan

  Fortsätt killar! Detta behöver Sverige

  1. carl

   Will do 😀

 2. Wolfie

  Hej! Tack för en inspirerande blogg som ger mig hopp!

  1. Nils Johansson

   Hej 🙂 och tack!!

Comments are closed.