You are currently viewing Vår utveckling mot Social Frihet inom dating Del 1 av 3

Vår utveckling mot Social Frihet inom dating Del 1 av 3

 
Vi har länge känt oss dåliga med tjejer. Det vill säga, nervösa i deras omgivning, osäkra med att ta kontakt med dem och begränsade i våra sociala liv. Så för ca 3 år sedan bestämde vi oss för att ta tag i det vi kallar för “dating-delen” av våra liv. Vi började med att köpa var sin spionkamera som vi sedan hade på oss för att kunna dokumentera allt vi gjorde och gav oss sedan ut på stan för att bli bättre på det här. I detta blogginlägg i tre delar kan ni följa vår utveckling från dag 1 till hur vi är idag. Ni kommer få se hur vi har tänkt och känt genom videobloggar och filmer när vi är ute på stan och experimenterar.
 

En bra bok med dating tips

  

Del 1 av 3

För 3 år sedan ändrades våra liv. Vi blev intresserade av personlig utveckling. En ny värld öppnades upp för oss. Vem man vill vara och vilken livsstil man vill ha ligger i ens egna händer, insåg vi. Till och med att bli bättre med tjejer och relationer. Vi hade alltid tagit för givet att detta är något vissa föds med och att man måste leva med det man fått.

Vi upptäckte att vi inte var de första som halkat in på ämnet “bli bättre med tjejer”. På internet fanns det otroligt mycket information varav mycket blivit allmänt uppmärksammat genom boken The Game eller Spelet som den heter på svenska. Vi läste allt som gick att läsa om dating och allt som på något sätt kunde hjälpa oss bli attraktivare män. Vi läste psykologi, Neurolingvistisk programmering, cold reading, kollade på seminarier, om kroppsspråk, om ögonkontakt, om hur man berättar bra historier, om tankeläsning och vi studerade attraktiva män på film och djur i dokumentärer. Listan är oändlig.

Allt vårt studerande om vad som är attraktivt, eller vad som kan vara bra att säga och göra, tog oss i början längre ifrån att faktiskt göra någonting. Vi gick ut för att träna men vi vågade inte gå fram till tjejer. Vår rädsla att prata med främlingar lurade oss att vi behövde en “perfect line” som vi alltid skulle kunna använda för att starta konversationer.

Nils: Jag kunde lura mig själv att jag inte pratade den söta tjejen på spårvagnen för att jag inte kommit på något bra att säga i just den situationen. Detta hände även fast jag regelbundet fegade ur för att prata med tjejer som jobbade i matbutiker, och då hade jag faktiskt bestämt exakt vad jag skulle säga och gick runt med det i fickan…

 

 

“Men hon var väldigt upptagen med att, hm packa upp varor” kunde nu vara min ursäkt.

Ändå kom vi oftast hem och bestämde oss för att planera lite till. Så här kunde det se ut:

Några ord som vi ibland använder i videobloggar och dokument:

Game:aUt och träna på att prata med främlingar
ApproachAtt gå fram till en främling
Ferriss Approach (En Ferriss) – En approach som innehåller minst en komplimang och ett försök att få tjejens telefonnummer. (Ursprung: Tim Ferriss, från boken 4-hour work week) 

 

 

Openers – Konversationsstartare (även öppning på Svenska)

 

 

 

 

Dagar blev veckor som blev månader och ännu inga riktiga framsteg i den riktiga världen. Vi började inse att vi lurat oss själva bort från vad vi ville.

Nils:
Därför gav jag mig själv vid ett tillfälle ett uppdrag att på en vecka på egen hand gå fram till EN tjej och säga hej, prata en stund och sedan be om hennes telefonnummer. (OBS: jag hade inget krav här på att få telefonnumret utan bara att fråga efter det). Jag skickade över 1000 kr till Carl på hans bankkonto. Om jag misslyckades skulle Carl få spendera pengarna.

Jag skulle spela in det på iPhonen för att ha bevis. Såhär gick det:

 

 

Jag bad om mer tid! Om jag inte gjort det redan varför skulle jag göra det med extra tid? Hur är det möjligt att jag för 1000 kr skulle spendera timmar på jobbet men inte prata med en enda främling?

Allt jag behövde göra var att gå fram till vilken tjej som helst och säga: “Du är söt, jag skulle vilja ha ditt telefonnummer”. Det skulle ta mig max en minut, och skulle ge mig tillbaka mina tusen kronor, men jag gjorde det inte. För mig var detta helt omöjligt att släppa. Jag blev ännu mer bestämd att jag i framtiden inte skulle låta min rädsla styra mig bort från personen jag vill bli.

Vi klarade inte längre av att känna oss begränsade! Något måste ändras!

 

Stockholm 2010

 

Vi insåg att vår rädsla var något vi inte kunde planera bort. Vi förstod också att denna rädsla inte var något som bara vi hade utan att det är en medfödd rädsla. Läs mer om social rädsla.

Det det var dags att utsätta oss för den och besegra den! Det var dags att säga hej och i brist på mer att säga stå i vår rädsla och bli bekväma med det obekväma. Tankesättet “det värsta som kan hända är att jag utvecklas” föddes och är nu en av grunderna i Social Frihet och följer oss i allt vi gör.

“Hej” fick bli vår perfekta line. Vi köpte två spionkameror för att kunna följa vår utveckling och bokade en resa till Stockholm sommaren 2010.

 

 

Vi skulle vara där i en vecka med en enda uppgift; att träna på att prata med tjejer. Vår plan var ganska simpel. Börja med att träna på att säga “Hej!”. Sedan säga “Hej” och ge en komplimang och sedan också, om vi vågade, fråga efter telefonnummer.

Såhär såg planeringen ut:

 

 

 

Vem hade trott att steg ett, att bara säga hej, skulle bli svårt? Ursäkta klädseln, vi tänkte inte riktigt igenom det där.

 

 

Det kunde ta en dag för oss att ge var sin tjej en komplimang i början. Våra huvuden gjorde allt för att få oss att undvika att gå fram. Oftast genom att försöka lura oss med en anledningen till varför det inte passar att gå fram till just denna tjejen eller just nu.

 

 

Notera några saker med filmen:
1. “Det var det enda jag ville säga” säger vi väldigt ofta, helt omedvetet. I nästan alla situationer där vi gav en komplimang så ville vi därifrån illa kvickt. Vi klarade inte av att stå i vår “skam” efter att ha sagt att en tjej är söt. Vi gav inte ens tjejerna en chans att svara för vi var så obekväma och ville därifrån.
2. Vi märkte att osäkra fniss kom fram efter nästan alla komplimanger. Det är något vi gjorde och ibland fortfarande gör undermedvetet för att lätta på obekväma situationer.

Vi försökte även gå ut på krogen och prata med folk utan att dricka alkohol, men detta blev ett stort misslyckande. Vi gick ut på krogen 3 dagar den veckan, på torsdagen, fredagen och lördagen. På torsdagen satt vi på en trappa en bit bort från ingången till utestället och vågade inte gå in. På fredag hällde vi i oss massa vin för att överhuvudtaget våga gå in. På lördagen vågade vi oss in men pratade bara med ett fåtal människor.

Resan slutade med att vi under 1 vecka lyckades prata med ca 20 tjejer var (inkl. de vi endast sa “Hej” till). Vi kände oss väldigt nöjda samtidigt som det är ofattbart att det ska vara så svårt att bara prata med en annan människa.

I del 2 kan ni läsa om hur vår utveckling fortsatte.

 

Vill du lära dig våga flörta med vem som helst vart som helst? Nu erbjuder vi kurser där vi coachar dig i riktiga situationer ute på stan för att du ska lära dig göra vad vi gör på filmerna. Se datecoaching!

Vill du få tips på hur du kan börja din utveckling kan du kolla in vår datingguide!

 

Diskutera

Vi har startat igång en facebooksida som handlar om bl.a. dating. Här hittar ni allt videomaterial (sådant som inte kommer upp på bloggen) intressanta tips, har diskussioner och pratar allmänt om Social Frihet. Om ni vill vara säkra på att inte missa något så glöm inte att gilla sidan! Kom in och prata med oss och andra om ämnet! 

 

Gilla Social Frihet på Facebook

 

This Post Has 8 Comments

  1. Viktor

    Hej!
    Måste bara säga att det ni gör är helt fantastiskt!
    Jag känner igen mig så enormt mycket i eran situtation och tack vare er så ska jag försöka att ta tag i vardagen och våga göra de jag vill.
    Tack!

Comments are closed.